Roladki indycze z kolorowym pesto
To jedno z tych szybkich dań, których przygotowanie naprawdę nie wymaga zbyt wiele zachodu. Pesto można oczywiście przyrządzić w domu własnoręcznie, ale ja postawiłam na kupne, gdyż obecnie można w sklepach dostać naprawdę smaczne pesto przygotowywane bez niepotrzebnych szkodliwych składników.
SKŁADNIKI:
*filet z piersi indyka
*dwa słoiczki pesto, czerwonego i zielonego
*200 ml rosołu
*sól
PRZYGOTOWANIE:
Filet z indyka kroimy na plastry, lub duże płaskie części. Następne rozbijamy je tłuczkiem i odrobinę solimy z każdej strony. Na plastry indyka nakładamy pesto (raz zielone, raz czerwone) i zwijamy w rulony - mięso powinno się ładnie trzymać, ale można je oczywiście związać sznurkiem kuchennym lub spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy roladki na średnim ogniu, z każdej strony ładnie je rumieniąc. Na koniec dolewamy na patelnię rosół i dusimy całość przez 5-8 minut i wyjmujemy roladki. Powstały na patelni sos możemy delikatnie odparować i wykorzystać go do polania dania na talerzu.
Roladki smakują doskonale z kuskusem i sałatką z oliwkami i serem feta.
PRZYGOTOWANIE: 25 min.
LICZBA PORCJI: ok.4
Komentarze
Prześlij komentarz